Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot427741.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Славия и Арда в дуел за важни точки в битката за шестицата – Sportove
Намери ни
To Top

Славия и Арда в дуел за важни точки в битката за шестицата

Славия и Арда (Кърджали) излизат в първата неделна среща от 23-ия кръг на efbet Лига. Мачът стартира в 12:00 часа на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата и има сериозно значение за битката, която се води за шестата позиция в класирането. Съперниците са с равни точки – по 35, в борбата, като в техния спор са замесени още отборите на Левски, Черно море и Локомотив (Пловдив), разположени на гъсто от четвъртото място нататък.

Отборът на Златомир Загорчич се намира в криза, като „белите“ загубиха последните си три мача – последователни загуби от Лудогорец, Хебър (Пазарджик) и Ботев (Враца).


Пораженията нажежиха обстановката около наставника на тима, но в крайна сметка клубният бос Венцеслав Стефанов обяви подкрепа за натурализирания сърбин.

От състава на Заги за сблъсъка с Арда (Кърджали) отсъства нисичкият халф Иван Минчев, който лекува разтежение в лявото бедро. Очаква се техничарят да се завърне в игра чак през април. Аут за мача е и централният защитник Велко Йеленкович, който получи червен картон в миналия кръг.

Всички останали звезди на „белите“ са в бойна готовност за двубоя в “Овча купел” – Галин Иванов, Тони Тасев, Дарко Тасевски, Владимир Николов, Ахмед Ахмедов, Кристиан Добрев и др. На линия е и националът Светослав Вуцов, за когото в последните дни отново се появиха трансферни слухове, пращащи го в полезрението на Краснодар и турския гранд Галатасарай.

За Арда може да се каже, че върви по възходяща линия, като през пролетта футболистите на Александър Тунчев имат три победи и едно поражение – от ЦСКА 1948 в Бистрица в равностоен двубой. Преди няколко дни Арда обяви входящ трансфер – младежкият национал Станислав Дюлгеров подписа за две години и половина с клуба от Кърджали.

В сметките на Тунчев за мача на „Александър Шаламанов“ е бившата звезда на Левски Станислав Иванов, който вече напомни за себе си и се закани, че ще направи всичко по силите си да се върне в националния отбор. Стаси вкара първия гол при победата с 2:0 над Спартак (Варна) и беше сред най-дейните на терена.

Славия – Арда (Кърджали)

Вероятни състави:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558