Намери ни
To Top

Перес-старши ще прави още един старт във Формула 1 в Мексико

Мексико се върна в календара на Формула 1 през 2015 година и оттогава насам състезанието се радва на голяма популярност – както сред местните фенове, така и сред чужденците, които идват в страната за надпреварата на пистата “Братя Родригес”. Всяка година състезанието е пред пълни трибуни и в Мексико вече обмислят организирането на още едно състезание от Формула 1.

В новия проект активно участва Антонио Перес – бащата на пилота на Ред Бул Серхио Перес. Перес-старши и група местни бизнесмени искат да организират Гран При на Канкун в едноименния курорт, като плановете им са състезанието да се проведе още през 2025.


Перес-старши уточнява, че новата надпревара няма да смени Гран При на Мексико, просто страната ще приеме две състезания.

“Миналата седмица имах среща с бизнесмените, с които работим за тази кауза – обясни Антонио Перес. – Вече сме готови с писмото за намеренията ни и мисля, че в средата на юни ще можем да представим целия проект. Тогава ще покажем мястото, където искаме да организираме състезанието, проект на трасето, ще подготвим всичко необходимо. Важното е ФИА и Формула 1 да харесат идеята.”

Перес-старши оцени шансовете на този проект на 60%, като той лансира тази идея още в началото на миналата година, но без особен успех. В същото време шефът на Формула 1 Стефано Доменикали потвърди преговорите с подобен комитет в Колумбия, който пък иска да организира старт в курортния град Баранкия.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт