Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot427347.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Доктор Марко похвали Перес за „оцеляването“ до Верстапен – Sportove
Намери ни
To Top

Доктор Марко похвали Перес за „оцеляването“ до Верстапен

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко похвали Серхио Перес за това, че той оцеля като съотборник на Макс Верстапен две години без да се пречупи.

Преди Перес съотборници на Верстапен в Ред Бул бяха Пиер Гасли и Алекс Албон. И двамата обаче въобще не успяха да се доближат до скоростта на нидерландеца, който често трябваше да се бори сам срещу пилотите на Мерцедес в челото на класирането, докато Гасли и Албон дори имаха проблеми с влизането си в точките.

От идването на Перес в Милтън Кийнс в края на 2020 година обаче Ред Бул разполага с двама доста по-изравнени пилоти, въпреки че повечето победи и челни класирания продължават да се пишат на сметката на Верстапен.


„Серхио оцеля две години до Макс без да се пречупи, за разлика от други пилоти. Това е страхотно постижение“, каза Марко пред германското издание sport1.de.

Австриецът също така коментира и използването на отборни заповеди в Ред Бул и подчерта, че целта пред тима е спечелването на първите две места в шамппионата, без значение кой ще е шампион и кой вицешампион.

„Цялостно нашата цел е да сме първи и втори в шампионата. От нашата гледна точка не е предварително определено, че Макс ще е шампион“, заяви доктор Марко.

За финал той засегна и темата за бъдещето на Перес в Ред Бул. Договорът на мексиканеца с „биковете“ изтича в края на 2024 година.

„Трябва да видим как ще се развият нещата. Тези разговори обикновено започват около лятната пауза“, каза доктор Марко.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558