Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot427147.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спонсорът на Левски придобива акции в клуба – Sportove
Намери ни
To Top

Спонсорът на Левски придобива акции в клуба

Босът на генералния спонсор на Левски Мило Борисов ще се сдобие с акции на футболния клуб. Това може да се случи като физическо или юридическо лице.

Както е известно, „сините“ обявиха желане да повишат уставния капитал на клуба и по този начин да наберат свежи средства, които да отидат за погасяване на сериозни дългове.

От Герена планират да емитират 3 милиона акции на стойност 5 лева за общо 15 милона лева.


Това бе разяснено от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

Дори и те да бъдат изкупени напълно, именно бившият централен нападател ще продължи да държи много над 50 процента от дяловете на клуба. Решението за пускането в продажба на акции ще бъде взето от Общото събрание на клуба. Сбирка на акционерите е свикана за 6 април.

Откакто е генерален спонсор на Левски, компанията на Мило Борисов винаги е обявявала, че не иска да се сдобива с дялове от клуба. Правени бяха и доста отстъпки, като няма забрана и други бетинг компании да рекламират при „сините“.

На Общото събрание на Левски могат да настъпят промени в ръководните органи. Възможно е да се стигне до раздяла с изпълнителния директор Иво Ивков, който е член на Управителния съвет. Юристът призна, че има различия между него и „висшето ръководство“. И посочи, че клубът има не финансов, а управленски проблем.

По време на двубоя Левски – Лудогорец (0:00 в сектор „Б“ се появи транспарант в подкрепа на Ивков и треньора Станимир Стоилов.

„Тема спорт“


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558