Намери ни
To Top

Ига Швьонтек смята, че се справя добре с напрежението и големите очаквания

Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек заяви, че е свикнала вече с големите очаквания и унищожителните критики, на които са подлагани топ състезателите, и, че чувства „добри вибрации“ пред старта на защитата на титлата си от турнира на Индиън Уелс.

Точно преди година на турнира в пустинята в Южна Каролина полякинята започна впечатляващата си серия от 37 поредни победи. Оттогава трикратната победителка в турнири от Големия шлем е състезателката, която всички се опитват да победят.

„Чувствам сякаш има мишена на гърба ми, докато миналата година нямах подобно усещане.


Така че ситуацията е различна и трябва да свикна с това, каза Швьонтек пред репортерите в Индиън Уелс. – От друга страна, съм номер 1 вече почти година и имам достатъчно опит, за да се справя”.

„Загубих финала в Дубай и хората бяха изненадани, не бяха доволни и ме критикуваха“, добави 21-годишната полякиня.

„Това ме накара да си мисля, че преди тази огромна серия от победи и преди да спечеля тези турнири, бях много щастлива от резултатите. Но заради коментарите сега чувствам, че това не е достатъчно. Опитвам се да не чета тези неща, защото съм щастлива от работата, която върша и как играх в Доха и Дубай“, добави полякинята.

„Има повече напрежение и очаквания, но се опитвам да се справя с това по най-добрия начин и мисля, че го правя“, завърши Ига Швьонтек.

Ощр от категория Тенис