Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot426773.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Питър Бол се завръща на пистата, за да преследва олимпийско злато и да докаже, че “много хора грешат” – Sportove
Намери ни
To Top

Питър Бол се завръща на пистата, за да преследва олимпийско злато и да докаже, че “много хора грешат”

Питър Бол казва, че е претърпял трайни щети на репутацията си след положителен тест за EPO, но се зарече да продължи и да преследва златото на 800 метра на Олимпийските игри в Париж, “за да докаже, че много хора грешат“.

Националният рекордьор на Австралия категорично твърди, че е невинен, въпреки че е бил информиран на 10 януари, че е дал положителен тест за подобряващ производителността синтетичен EPO.

Забраната за тренировки и състезания на Бол беше отменена миналия месец, когато неговата “Б” проба показа “нетипична находка“, което означава, че не е нито положителна, нито отрицателна.

Проверката по случая продължава.


Ако бъде взето решение, че Бол няма повече аргументи за отговор, той ще се върне на пистата в Европа през следващите няколко месеца, за да преследва норматив за Световното първенство в Будапеща през август и Олимпиадата в Париж следващата година.

“Винаги ще има спекулации, винаги ще има шум“, каза Бол в програмата Spotlight на Seven Network.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558