Намери ни
To Top

Ръсел: Ред Бул ще спечелят всички състезания този сезон

Пилотът на Мерцедес Джордж Ръсел предрече, че Ред Бул ще спечелят всички състезания този сезон, който стартира вчера с убедителна двойна победа на Макс Верстапен и Серхио Перес в Гран При на Бахрейн. Световният шампион Верстапен беше най-бърз и в квалификацията, а най-близо до пилотите на Ред Бул финишира Фернандо Алонсо с Астън Мартин – на над 38 секунди, а Шарл Леклер с Ферари отпадна заради повреда в двигателя.

“Ред Бул си осигуриха победата в шампионата, не мисля, че някой ще може да се бори с тях този сезон – обясни Ръсел след финала на “Сахир”. – Очаквам, че Ред Бул ще спечелят всяко едно състезание този сезон.


Това е моят залог. С представянето, което демонстрираха, не виждам кой ще им се противопостави. През уикенда темпото им изглеждаше по-слабо в сравнение с тестовете, което беше странно. Но тази победа им дойде лесно. Ред Бул може и да не спечелят всички квалификации, защото знаете, че Ферари са много силни в събота. Но що се отнася до състезателното темпо, Ред Бул са в много силна, много силна позиция.”

Ръсел завърши 7-и вчера, като през втората половина на състезанието положи неуспешни усилия да догони и да се пребори с Ланс Строл с втората кола на Астън Мартин.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт