Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot425993.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Верстапен след триумфа в Бахрейн: Имаме много силна състезателна кола – Sportove
Намери ни
To Top

Верстапен след триумфа в Бахрейн: Имаме много силна състезателна кола

Макс Верстапен започна защитита на своята втора световна титла във Формула 1 с победата в надпреварата за Гран При на Бахрейн. На „Сахир“ нидерландецът бе недостижим и практически води от старта до финала на състезанието.

След финала пилотът на Ред Бул заяви, че още след първия стинт, в който се откъсна на над десет секунди пред преследвачите си, е започнал да контролира темпото си и да пази гумите си. На финала Верстапен триумфира с аванс от 11.


9 секунди пред своя съотборник Серхио Перес, докато завършилият на третата позиция Фернандо Алонсо бе на цели 38.6 секунди зад победителя.

„Много добър първи стинт, в който отворих преднината си, а след това се грижех за гумите си защото никога не знаеш какво ще се случи в състезанието. Ние искахме да сме сигурни, че разполагаме с правилните гуми в добро състояние. Разбира се много се радвам, че най-накрая спечелих тук“, каза Верстапен след първата си победа в Гран При на Бахрейн.

Той също така коментира и цялостното си представяне в състезанието на „Сахир“, казвайки, че не е имал никакви съществени проблеми. Той също така добави, че RB19 е много добра състезателна кола, което не са много добри новини за съперниците на Ред Бул.

„Нямах големи проблеми в хода на състезанието, само дребни неща, които исках да доуточня. Мисля, че имаме добра състезателна кола, сигурен съм, че ще се справим с тези проблем в следващите състезания.

„Искам да благодаря на отбора за свършеното през зимата и добрата кола, която ни дадоха днес“, заяви нидерландецът.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558