Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot425601.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
11-тима българи ще участват на Европейското първенство с пневматично оръжие – Sportove
Намери ни
To Top

11-тима българи ще участват на Европейското първенство с пневматично оръжие

11 български състезатели ще участват на предстоящия Европейски шампионат по спортна стрелба с пневматично оръжие (10 метра разстояние от целта)  – пистолет и пушка, който ще се проведе в Талин, Естония.

Сребърната медалистка от последната олимпиада Антоанета Костадинова и Мирослава Минчева са надеждите за силно представяне на пистолет при жените.


Калоян Стаменов, Кирил Киров и Самуил Донков ще стрелят в силната конкуренция при мъжете на пистолет. Юношите Петър Илиев, Кирил Ушанли, Димитър Тодоров и Борис Тузлуков са българските участници със същото оръжие, а Антон Ризов и Таня Ризова ще бъдат състезателите  на пушка при мъжете и жените.

Предстоящият континентален шампионат започва на 7-ми и ще продължи до 12 – ти март.

Европейското първенство гарантира спечелването на квоти за предстоящата олимпиада в Париж догодина, но само за златните и сребърните медалисти – индивидуално. ( Антоанета Костадинова е единствената ни състезателка, която до момента има спечелена такава ).

В българската делегация са включени и треньорите Христо Христов, Владислав Манев, Иванка Белчева – Петкова и Румяна Апостолова. Водач на групата е спортния директор на БСС Иван Иванов.

Вчера завършиха и двата лагера на националите преди тръгването за Естония, като стрелците на пистолет бяха в продължение на една седмица в Дианабад, а  Антон и Таня Ризова се подготвяха в Пловдив на пушка.

Близо 600 състезатели от цяла Европа ще вземат участие в първенството, което ще бъде в националния стрелкови комплекс в Талин.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558