Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/03/screenshot425507.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Черно море ще празнува рождения си ден в битка срещу разтресения Ботев (Пд) – Sportove
Намери ни
To Top

Черно море ще празнува рождения си ден в битка срещу разтресения Ботев (Пд)

Черно море и Ботев (Пловдив) се изправят един срещу друг в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича” е с начален час 15:00 и ще бъде ръководен от Васимир Ел-Хатиб.

Срещата със сигурност ще бъде по-специална за домакините, които вчера честваха 110 години от създаването на клуба, а днес ще бъдат празненствата с феновете. Освен на стадиона след края на двубоя тържеството ще се премести в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.


Иначе “моряците” спечелиха предишния си двубой от първенството, като се наложиха с 1:0 в Благоевград срещу Пирин. Преди това записаха равен с Берое, а преди това победиха Левски. Така варненци са в серия от 3 поредни мача без загуба, но впечатление прави ниската им резултатност – 3 гола в последните им 6 мача. През седмицата Черно море се подсили атаката си, като привлече португалското крило Едгар Пачеко, така че предстои да видим дали той ще донесе повече голове на “моряците”.

При евентуална победа днес Черно море поне временно ще се изкачи до 4-ото място, изпреварвайки Локомотив (Пловдив), който играе с ЦСКА по-късно следобеда.

Ситуацията в Ботев (Пловдив) със сигурност не е блестяща, като предстои да разберем дали трусовете в последните дни ще се отразят на играта на тима. Освен незадоволителните резултати и ниското класиране, сега “канарчетата” трябва да се справят и без голямата си звезда Тодор Неделев, който премина в Лудогорец в последния ден на трансферния прозорец. Халфът със сълзи на учи се сбогува с феновете на тима и призна, че не е искал да напуска “жълто-черните”, но не е получил уверение от ръководството, че има място в отбора.

На фона на цялата тази раздяла дойде и друга неприятна новина за всички ботевисти – а именно лакатушенията по строителството на “Колежа”. Първо собственикът на ПИМК Илиян Филипов нареди изваждането на цялата техника от стадиона, след това я върна, но все още не е ясно докога ще продължи строителството там.

Иначе в класирането Ботев са 10-ти на 3 точки пред опасната зона. В последния кръг пловдивчани надвиха Берое у дома, като прекъснаха серия от три поредни мача без успех в първенството. Евентуална победа днес би ги отдалечила от зоната на плейофа за изпадане.

Последният кръг завърши със зрелищното 3:4 на “Коматево”. Дали и днес ще наблюдаваме толкова резултатен двубой предстои да разберем.

ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ (ПД)

Вероятни състави: 

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров, Попов, Атанасов, Босанчич, Панов, Сула, Панайотов, Фернандес, Ал. Василев, В. Василев, Илиев 

БОТЕВ: Ханкич, Пунчец, Ван Хертъм, Генев, Минков, Па Конате, Мертенс, Точукво, Акере, Емануел, Бароан

НАЧАЛО: 15:00 часа 
СТАДИОН: “Тича”, гр. Варна 
СЪДИЯ: Васимир Ел-Хатиб


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558