Намери ни
To Top

Алонсо: Бяхме по-бързи от Ферари на тестовете

Представянето на Астън Мартин в хода на предсезонните тестове се оказа приятната изненада, като Фернандо Алонсо записа второ време в първия ден, само на 0,3 секунди зад Макс Верстапен и след това испанецът се класира трети във втория ден.

Първият кръг от сезона в Бахрейн ще покаже реалното разпределение на силите, но специалистите очакват крачка напред от Астън Мартин, което ще даде възможност на Алонсо да се бори за по-предни позиции. И испанецът обясни, че това представяне не е било подчинено на търсенето на сензации за медиите, просто темпото на AMR23 наистина е много добро.

При дългите серии от обиколки новият автомобил на Астън Мартин демонстрира, че може да върви с темпото на Ферари и Алонсо акцентира на това.

“В последния ден от тестовете направихме симулация на състезание – разказа Алонсо. – Записахме 57 обиколки, колкото ще е състезателната дистанция в Гран При на Бахрейн. Заредихме гориво за тези 57 обиколки, карахме със състезателните настройки, дори направихме и боксове за смяна на гуми. По същото време във Ферари изпълняваха същата програма, пак с гориво за състезанието, също със спирания в бокса и ние бяхме малко по-бързи.”

През миналата година разполагаше с втория по скорост автомобил в битката за световната титла срещу Макс Верстапен и Ред Бул, а на някои трасета Скудерията дори имаше най-бързата кола. Така че оптимизмът на Алонсо е разбираем.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт