Намери ни
To Top

Ред Бул RB19 допада и на двамата пилоти?

Новият автомобил на Ред Бул за сезон 2023 във Формула 1 – RB19, е подходящ за стила на каране и на двамата пилоти на тима Макс Верстапен и Серхио Перес. Това обяви преди началото на кампанията този уикенд в Бахрейн съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко.

Темата е важна за тима, тъй като в началото на 2022 Перес започна по-силно сезона, тъй като се адаптира по-успешно към RB18, но в хода на годината промените по колата и новият й баланс се оказаха много повече по вкуса на Макс Верстапен, а мексиканецът така и не успя да си върне усета и скоростта, които имаше с ранната версия на автомобила.

Според Марко, случилото се миналата година е свързано с различните стилове на пилотиране, които имат Верстапен и Перес, но сега този проблем е решен.

„Разликата е, че Макс предпочита стабилна и предвидима предница. При Чеко е малко по-различно, той предпочита поведението на цялата кола да е още по-предвидимо, не само предница със сериозно сцепление. Изглежда, че сега сме намерили решение, което ще позволи и на двамата пилоти да реализират силните си страни”, обясни доктор Марко пред Sky Германия.

Бившият пилот прогнозира, че разпределението на силите за началото на този сезон няма да е по-различно в сравнение с 2022 – в Топ 3 отново ще са Ред Бул, Ферари и Мерцедес, но според него Астън Мартин може да се окаже изненадата на сезона.

„Мисля, че Астън Мартин са направили най-голямата крачка напред. Но също така мисля, че и Алпин може да поднесе някоя изненада”, допълни доктор Марко.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт