Намери ни
To Top

Още два медала за ансамбъла на България за девойки на турнира в Естония

Ансамбълът на България за девойки спечели златен медал на финала на пет топки и сребърен на пет въжета на международния турнир по художествена гимнастика  „Miss Valentine 2023“ в Тарту (Естония). След спечелената титла в многобоя вчера, днес тимът в състав Ванеса Емилова, Ева Емилова, Андреа Иванова, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Цветейоана Пейчева взе още две отличия. 

На 5 топки българките бяха безапелационни и с оценка от 31.700 точки спечелиха златото.


В композицията с пет въжета те допуснаха някои неточности и с 26.950 точки се наредиха втори. 

Това беше първо състезание за малките гимнастички и те се представиха отлично. Момичетата се подготвят за Европейското първенство в Баку през май и за Световното за девойки през юли в румънския град Клуж-Напока. 

На пет топки на второ място са домакините от Естония, пред Финландия, а на финала на пет въжета титлата спечели Естония, а на трета позиция е Литва. 

Така равносметката за България до момента в турнира е пет медала – два златни и три сребърни. Ансамбълът за девойки е първи в многобоя и на финала на пет топки, втори на пет въжета, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова са втори в отборната надпревара, а при жените Стилияна Николова взе сребро в многобоя. 

Днес са финалите на отделните уреди, където България има четири финалистки при девойките и осем при жените.

Ощр от категория Спорт