Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot423268.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шахтьор (Донецк) елиминира Рен след драма с дузпи – Sportove
Намери ни
To Top

Шахтьор (Донецк) елиминира Рен след драма с дузпи

Отборът на Шахтьор (Донецк) мина и през ада, но успя да победи след изпълнение на дузпи тим на Рен при гостуването си на французите в срещата реванш от плейофите на Лига Европа.

Гостите победиха в първата среща преди седмица с 2:1 и имаха задачата да задържат преднината си и дори да я увеличат, за да продължат напред. Те направиха това през първото полувреме, но скоро след почивката – в 52-ата минута, допуснаха попадение от Карл Токо-Екамби, който изравни резултата в общия резултат.

Украинците не успяха да върнат преднината си в редовното време и така се стигна до продължения, които трябваше да излъчат крайния победител, но дори тогава това не се случи.


Все пак французите се възползваха от умората в редиците на Шахтьор (Донецк) и нанесоха финалния си удар. В 106-ата минута Ибрахим Салах получи страхотен извеждащ пас и вкара топката във вратата, пазена от Анатолий Трубин, за да прати Рен в следващата фаза на надпреварата. И тъкмо, когато Рен вече се виждаше на 1/8-финал и мислеше за предстоящия си потенциален съперник допусна гол и то по най-болезнения начин. Украинците организираха финален щурм към вратата на домакините в 119-ата минута и тогава Жанюел Белосиан в опит да изчисти топката си отбеляза нелеп автогол.

Така добавеното време също не реши нищо и двубоят трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. Там също положението бе неясно до последния момент. Дезире Дуе и Егор Назарина вкараха първите изпълнения от бялата точка за своите отбори. След това за Рен пропуски на правиха Жереми Доку и Биргер Мелинг, а в отговорите си безкомпромисни бяха Георгий Судаков и Артьом Бондаренко, които изведоха Шахтьор (Донецк) с два гола преднина.

Тогава Валерий Бондар трябваше да вкара четвъртата дузпа и щеше да прати украинците напред в турнира, но пропусна. Същото след него направи и Данило Сикан. Французите се възползваха от грешките на съперника си и изравниха чрез изпълненията на Амин Гуири и Флавиен Тет.

Така вече и двата отбора бяха изпълнили всичките си пет дузпи и влезе в сила правилото за “внезапна смърт”. При първия цикъл от новата рулетка и французи, и украинци бяха точни чрез Уармед Омари и Юким Коноплия.

При следващите изпълнения обаче настъпи и часът на истината. Лесли Угочукву не прояви достатъчно смелост и пропусна. Тогава на ред за Шахтьор (Донецк) бе Кевин Келси, който бе безкомпромисен и вкара победния гол.

Така украинците се класираха за 1/8-финалите в Лига Европа след невероятен трилър, започнал малко след 22:00 българско време и приключил почти един час след настъпването на новото денонощие.

След броени часове Шахтьор (Донецк) ще научи името на бъдещия си съперник, като ще имат достатъчно време да отпочинат за новите европейски битки, защото те предстоят чак на 9 и 16 март.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558