Намери ни
To Top

Дуплантис пропуска Европейското в Истанбул

Световният рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис няма да защитава титлата си на Европейското първенство по лека атлетика в зала следващия месец в Истанбул, съобщиха от Шведската асоциация по лека атлетика. 23-годишната звезда беше сред петимата местни атлети, имащи право да се състезават на шампионата, но реши да пропусне форума, се казва в изявление на асоциацията.

“Разбира се, надявах се, че той ще участва. В същото време имам 100 процента увереност, че планирането му е правилно по отношение на целите му и фокуса му върху това да бъде възможно най-добър, когато е най-важно“, каза водачът на отбора Кайша Бергквист.


“От декември съм наясно, че Европейското първенство на закрито не е висок приоритет за Арман. Още тогава той ми каза, че основният му фокус е много ясно върху сезона на открито“, продължи Бергквист.

Отношенията между Турция и Швеция се влошиха през последната година, тъй като Анкара отказа да ратифицира членството на Швеция в НАТО, обвинявайки скандинавската страна, че предоставя убежище за “терористи“, особено членове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт