Намери ни
To Top

Пламен Митков от Видин стана републикански шампион при момчетата под 14 години

Пламен Митков, състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ – Видин, спечели златен медал на проведения на 18 февруари Национален шампионат за момичета и момчета под 14 години в зала. 

Това съобщи за БТА Мирослав Радуканов, който е треньор на видинския лекоатлет.

Пламен Митков спечели титлата на трибоя след като на спринта на 60 метра записа резултат 8.19 секунди, на скок дължина преодоля 5,36 метра и в бягането на 800 метра постигна 2:31,59 минути.


Така с общ резултат от 205 точки видинският лекоатлет спечели златния медал. Втори остана състезателят на СК „КЛАСА“ Борис Фусков, със 198 точки, а трети – Деян Димитров от „Пауталия“ (Кюстендил), със 191 точки.

„Състезанието мина напрегнато, защото до последната дисциплина, до последните метри се решаваше златният медал. За наша радост, Пламен Митков успя да се пребори и да стане шампион при момчетата до 14 години. Във всички дисциплини Пламен записа лични резултати, като особено впечатляващо е постижението му на скока дължина“, каза Мирослав Радуканов. Той уточни, че само пет точки делят състезателя му от националния рекорд в трибоя при момчетата под 14 години.

На Националния шампионат за момичета и момчета под 14 години СК „Радуканови“ участва с осем състезатели – четири момичета и четири момчета, каза Радуканов. „Поздравявам всички деца за постигнатите резултати, защото за някои деца това беше първо състезание. Всички се представиха повече от достойно“, посочи треньорът.

Той обясни, че това представяне на клуба е постигнато при много трудни условия за тренировки. Причината е, че закритата лекоатлетическа писта във Видин в момента се ремонтира и в нея не може да се провежда тренировъчен процес. За този период клубът използва салона на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ и два фитнеса в град Видин. „Надявам се, че лятото, при по-нормална подготовка, ще постигнем още по-добри резултати. На 95% залата е готова. Очакваме да ни съобщят и срок за откриване, за да можем да проведем и нашия традиционен турнир „Дортикум“, който ще бъде с международно участие и очакваме доста гости. Надявам се, че всеки ще има възможност да дойде, да види новата ни модерна зала и да се състезава в едни много добри условия“, отбеляза Мирослав Радуканов.

Ощр от категория Спорт