Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot422289.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Специално посещение от НБА за Везенков в Ираклион – Sportove
Намери ни
To Top

Специално посещение от НБА за Везенков в Ираклион

Помощник-треньорът на Сакраменто Кингс Джей Траяно изгледа четвъртфиналния сблъсък между отборите на Олимпиакос и Арис от турнира за Купата на Гърция. Както е известно, именно „кралете“ държат правата на българския национал Александър Везенков в НБА, като той се погрижи да остави поредните си добри впечатления у представителя на Кингс. Лидерът на „червено-белите“ изведе отбора си към категорична победа с 82:51, след като се превърна във водещ реализатор със своите 15 точки, 8 борби и 3 асистенции за само 20 минути на паркета.

Траяно получи възможността да отпътува за остров Крит, тъй като в момента има пауза отвъд океана заради предстоящия „Мач на звездите“ в понеделник сутрин.


Треньорът в щаба на Сакраменто говори пред камерата на телевизия ERT, засипвайки с похвали Спортист №1 на България за изминалата година.

„Ние придобихме неговите права, но аз никога не съм го гледал на живо. Предвид паузата за „Мача на звездите“ имах шанс да дойда и да видя какво представлява. Мога да ви кажа, че харесвам това, което виждам от неговите качества. Той е много интелигентен състезател – може да направи завършващ пас, а и да вкара. Има високо баскетболно IQ и е страхотно да го гледам отблизо. Решението дали ще бъде привлечен ще бъде взето от ръководството ни, заедно със самия Везенков“, заяви Траяно.

През настоящия сезон Александър Везенков е фаворит №1 за MVP наградата в най-силния клубен европейски турнир – Евролигата. Той е вторият водещ реализатор в турнира със своите средно по 18.4 точки, лидер е по овладени борби със 7.4, а освен това е и състезателят с най-висок среден коефициент на полезно действие – 23.5. Всичко това, докато води Олимпиакос към първата позиция сред най-добрите на Стария континент.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558