Намери ни
To Top

В Алпин са готови да доставят мотори на Андрети-Кадилак

Главният изпълнителен директор на Алпин Лоран Роси потвърди, че компанията е готова да доставя задвижващи системи Рено на Майкъл Андрети ако тимът му Андрети-Кадилак успее да се пребори за място във Формула 1.

“Договорихме се, че ако те получат лиценз да участие във Формула 1, то ние ще доставяме задвижващите системи – обясни Роси след представянето на новия автомобил на Алпин за сезон 2023 във Формула 1 – А523. – Но като начало създателите на този проект трябва да демонстрират, че имат сили и възможности да влязат във Формула 1, да преодолеят всички етапи преди влизането в световния шампионат и да докажат, че могат да допринесат допълнителна полза за Формула 1 и другите тимове. Те трябва да представят доказателства, които ще бъдат преценени.


Ще се радваме, ако Андрети влезе във Формула 1. Ако не успеят, няма да работим с тях.”

Роси допълни, че Алпин няма задължение да доставя задвижващи системи на клиентски отбор, но предпочита да има такъв, тъй като компанията ще може да събира данни от работата на четири автомобила, а не само от два.

“Но този проект ще натовари допълнително и нашият отбор, затова беше важно да изградим правилна структура – допълни Роси. – Преди две години нямахме възможност да доставяме мотори на друг тим, сега вече не е така.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт