Намери ни
To Top

ПСЖ 0:0 Байерн

Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен) играят при 0:0 на „Парк де Пренс“ в първи мач от 1/8-финалите в Шампионската лига. Дългоочакваният сблъсък между два от фаворитите в турнира е повторение на финала от 2020 година, когато баварците се наложиха с 1:0 и стъпиха на европейския клубен връх за шести път в историята си.

Хегемоните във Франция и Германия преодоляха с лекота груповата фаза, а Байерн дори не загуби точка, макар че имаше за съперници Барселона и Интер. От началото на годината двата отбора не са в оптимална форма, но докато при ПСЖ колебливите резултати продължават, то Байерн преодоля кризисния период и отново започна да печели убедително.


Голямата въпросителна около ПСЖ беше свързана със здравословното състояние на звездите Лионел Меси, Килиан Мбапе и Марко Верати. Допреди няколко дни се очакваше и тримата да пропуснат двубоя, но вчера те тренираха наравно със съотборниците си и стана ясно, че Кристоф Галтие ще може да разчита на тях. В крайна сметка Меси и Верати са сред титулярите, а Мбапе остава на пейката. Неймар също започва от първата минута, а в средата на терена изненадата е появата на 16-годишния Уорън Заир-Емери. Халфът, който скоро ще навърши 17 години, става най-младият футболист, участвал в елиминациите на ШЛ. Защитното каре на домакините включва Ашраф Хакими, Маркиньос, Серхио Рамос и Нуно Мендеш, а под рамката е Джанлуиджи Донарума.

Байерн пристигна във френската столица без трайно контузените Мануел Нойер, Садио Мане и Люка Ернандес. На вратата застава Ян Зомер, тримата в защита са Бенжамен Павар, Дайо Упамекано и Матайс де Лихт, а Льорой Сане и Жоао Кансело ще действат по фланговете. Двойка вътрешни халфове са Йошуа Кимих и Леон Горетцка. Атаката води Ерик Максим Чупо-Мотинг, подпомаган от Джамал Мусиала и автора на победния гол от финала през 2020-а Кингсли Коман. На резервната скамейка са оставени Серж Гнабри, Томас Мюлер и Алфонсо Дейвис.

Байерн загатна за намеренията си с опасен удар на Чупо-Мотинг още в 30-ата секунда. Камерунският нападател не беше далеч от това да огорчи бившия си тим, но Донарума изби в корнер. Баварците контролираха топката, а ПСЖ се ориентира към контраатаки. При една от тях Неймар и Меси комбинираха на скорост, но аржентинецът беше блокиран в наказатленото поле и не можа да отправи изстрел. В първия четвърт час Кансело почти не излизаше от половината на домакините, но няколко негови центрирания се оказаха неточни. 

В 20-ата минута Неймар опита индивидуален пробив, но беше спрян от Павар. Бразилецът рядко играеше с топката заради високата преса на Байерн, принуждаваща футболистите на ПСЖ да стоят близо до вратата си. Коман получи възможност да шутира от воле след меко подаване на Кимих, но не затрудни Донарума. В 26-ата минута Майкъл Оливър показа жълт картон на Павар, който повали Неймар на централната линия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол