Намери ни
To Top

Леклер: Целта ми през тази година е титлата

Пилотът на Ферари Шарл Леклер е решен да сложи край на 16-годишното чакане на тима за титла във Формула 1.

Монегаскът започна много силно сезон 2022 и спечели две от първите три състезания, но успя да триумфира само още веднъж в останалите 19 старта и приключи сезона на 146 точки за шампиона Макс Верстапен, който спечели втората си поредна титла. Сега обаче Леклер смята, че е време за следващата стъпка – да донесе първа титла на Ферари от 2007 година насам, когато това стори Кими Райконен. Година по-късно Скудерията спечели своята последна титла при конструкторите, а Фелипе Маса остана на само точка от световната титла след една драматична Гран При на Бразилия.


„Единствената ми цел е да спечеля – каза Льоклер при представянето на новия болид на Ферари по-рано днес. – Чувството за победа е това, което ме мотивира, мотивира и тима. Нямам търпение да вляза отново в болида и се надявам, че ще спечеля титлата. 2022 година беше добра стъпка в тази посока след два много тежки сезона. Но стигнахме само до второ място при пилотите и конструкторите.

„Смятам, че свършихме чудесна работа по отстраняване на проблемите в колата и се надявам тя да бъде още по-добра този сезон“, добави още монегаскът, който за пети пореден сезон ще кара за Ферари.

Новият сезон започва на 5 март с Гран При на Бахрейн, а освен на Леклер Ферари ще разчита и на испанеца Карлос Сайнц, за когото това ще бъде трети сезон с тима от Маранело.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт