Намери ни
To Top

Слух: Мерцедес закъснява с W14

Представянето на новия автомобил на Мерцедес за сезон 2023 във Формула 1 е утре, като се очаква, че тимът ще направи шейкдаун на “Силвърстоун”, който ще бъде съчетан с деня за снимки, в който е позволен пробег от 100 километра.

Но според последните слухове, шейкдаунът и снимачният ден може и да не са утре, тъй като в Мерцедес закъснява с W14 и утре има възможност да видим автомобил, който “най-общо” да прилича на новата кола, която трябва да е готова за тестовете в Бахрейн в края на месеца.

Основната причина за забавянето е по-бавното изработване на отделни детайли и компоненти, забавянето на доставките от външни компании, а това налага допълнителни смени на работещите в екипа, като тези, които отговарят за сглобяването на първия W14 работят едва ли не денонощно, за да е готова колата за представянето.

Предполага се, че утре Мерцедес ще покаже W14, който е запазил концепцията за “нулеви въздушни кутии”, но най-важната особеност на новата кола ще е това, че конструкторите в Бракли са успели да се отърват от подскачането на правите, което беше слабата страна на W13 през миналата година.

През сезон 2022 Мерцедес завърши на трето място при конструкторите, като тимът взе само една победа – с Джордж Ръсел с Бразилия.

Ощр от категория Спорт