Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot421547.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ланс се срина до четвъртото място след загуба от Лион – Sportove
Намери ни
To Top

Ланс се срина до четвъртото място след загуба от Лион

Отборът на Лион надви състава на Ланс в домакинството си от 23-ия кръг на френската Лига 1 и компрометира надеждите на съперника си за участие в Шампионската лига догодина. Головете за Лион отбелязаха Александре Лаказет (23′) и Раян Черки (64′), докато Дайвер Мачадо (39′) бе точен за Ланс.

След поражението Ланс вече е извън топ 3 на френското първенство и има 46 точки, докато Лион се намира комфортно в средата на класирането с актив от 35 точки и ако продължи добрата си серия в първенството нищо чудно да има шанс за класиране в европейските клубни турнири догодина.

Първите минути бяха с лекоприимущество за Ланс, но домакините от Лион първи стигнаха до опасно положение.


В 20-ата минута Кевин Дансо от гостуващия тим извърши нарушение в близост до наказателното поле на своите и зад топката застана Александре Лаказет, който стреля силно, но ударът му отиде право в стената. Само три минути по-късно обаче същият този Лаказет беше безкомпромисен, за да открие резултата, стреляйки неспасяемо в левия долен ъгъл на вратата, пазена от Брис Самба.

В 38-ата минута Лион организира опасна атака, след която можеше и да отбележи втори гол, но Лаказет се оказа в положение на засада. Гостите се възползваха от спирането на играта и секунди по-късно изравниха резултата. Дейвер Мачадо демонстрира перфектна техника, шутирайки от движение от самата граница на наказателното поле в горния десен ъгъл.

До края на полувремето Лион опита да върне водачеството си в резултата, но играчите на Ланс се бяха затворили отлично и не се пропукаха за втори път. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при равен резултат.

И двата отбора започнаха втората част на високи обороти. Секунди след подновяването на играта Баркола от Лион пропусна да се разпише, а в 51-ата минута Сотока от Ланс направи несполучлив опит да преодолее стража на домакините Антони Лопеш.

След това Лион овладя инициативата и логично стигна до бленувания гол. В 64-ата минута Максанс Какере подаде към Раян Черки, който овладя добре топката и преодоля вратаря с прецизен удар, рикоширал в лявата греда, извеждайки отбора си за втори път напред в мача.

В 70-ата минута Лион можеше да реши всичко чрез Дембеле, но стража на готите Брис Самба отрази удара му.

7 минути по-късно пък играчите на Ланс трябваше да съжаляват, че не изравниха. Флориан Сотока засече една топка около точката за изпълнение на дузпа и нанесе хубав удар с глава, но той премина встрани от лявата греда.

До края на мача Лион имаше по-чистите ситуации и отново чрез Дембеле можеше да вкара трети гол. Нападателят направи цели три пропуска, които обаче не попречиха на домакините и те спечелиха в крайна сметка.

Така Лион продължи успешната си серия от 4 последователни мача без загуба, докато Ланс не познава вкуса на победата вече в 4 поредни срещи.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558