Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot421235.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Битка във Варна между „соколи“ и „орли“ – едните мечтаят за спасение, другите за титлата – Sportove
Намери ни
To Top

Битка във Варна между „соколи“ и „орли“ – едните мечтаят за спасение, другите за титлата

Спартак (Варна) приема Лудогорец в поредния двубой на старта на пролетния дял от efbet Лига. Срещата на стадион „Спартак“ край морето е от 15:00 часа, а главен съдия ще бъде Георги Гинчев.

Двата отбора влизат в мача и започват пролетните битки от коренно различни позиции. Шампионите на Анте Шимунджа се целят в 12-а поредна шампионска титла, като те трябва да стопят изоставането си с 1 точка от лидера ЦСКА – София.


При успех на „Коритото“ футболистите от Разград ще излязат, поне временно, начело в класирането. Същевременно Спартак (Варна) търси спасение, като „соколите“ на Херо се намират на последното място и всяка точка за тях ще бъде жизненоважна.

Задачата пред Димитър Димитров няма да е никак лесна, макар бившият старши треньор на Лудогорец вече да заяви, че не я смята за „невъзможна“. Херо пристигна във Варна през зимата и подмени почти целия отбор на „соколите“, като се зае да спасява положението в Морската столица със своите бургаски помощници Тодор Киселичков и Георги Чиликов.

На линия за двубоя с шампионите са почти всички нови футболисти на Спартак, начело португалския вратар Кристиано Фигейредо и остриетата Жоао Марио и Родни Антуи. Извън сметките на Херо остава националът Иван Йорданов, който е преостъпен при варненци именно от Лудогорец.

Лудогорец влиза в гонитбата за титлата след серия от силни контроли през зимната пауза, в които обаче даде две важни жертви – контузии през януари получиха крилото Рик Джонатан и централният защитник Диниш Алмейда, чийто официален дебют за „орлите“ се отлага. 

Последваха няколко входящи тренсфера в клуба от Разград: от Олимпиакос при „зелените“ дойде испанският бек Пипа, бразилският нападател Раи пък беше привлечен като свободен агент, а от Майорка пристигна аржентинският бранител Франко Русо. Очаква се скоро към шампионите да се присъедини и албанският национал Ариналдо Рапай.

59

Футболист на годината 2022

С новата класа прибавена към шампионския състав, воден от звездата Кирил Десподов, спечелил преди дни за трети път приза „Футболист на България“, шампионите ще започнат своя пролетен поход към титлата на „Коритото“. Дали Спартак (Варна) и Херо могат да развалят сметките на фаворита, предстои да разберем.

Спартак (Варна)Лудогорец

Вероятни състави:

СПАРТАК: Фигейредо, Димов, Карамоко, Цветков, Ивей, Климентов, Руменов, Белоусов, Микелс, Антуи, Марио

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Пипа, Пластун, Русо, Групер, Шоу, Нареси, Текпетей, Нонато, Десподов, Тиаго

Стадион: „Спартак“, Варна
Съдия: Георги Гинчев 
Начало: 15:00 часа


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558