Намери ни
To Top

Крейг Брийн води в рали „Швеция“

Крейг Брийн (Хюндай) завърши на първа позиция петъчния ден в рали „Швеция”, втори кръг от Световния рали шампионат. Авансът му пред Ойт Танак (Форд М-Спорт) обаче е едва 2,6 секунди.

Брийн свали сутрешния лидер Танак от първата позиция в първата следобедна отсечка, която той спечели с аванс от 7,8 секунди. В следващия шести етап Брийн успя да увеличи аванса си на 10,5 секунди, но в следващите две отсечки естонецът успя да заличи по-голямата част от изоставането си.


„Страхотно е, че водим в ралито, миналата година по това време вече бях сбъркал някъде – или да се преобърна или да падна в някоя канавка. Страхотно усещане”, заяви Брийн, който тази година кара с ограничена програма, след като се провали като лидер на М-Спорт през миналия сезон.

„Доволни сме от резултата, повече е отколкото очаквахме, но проблемът е, че можем да сме още по-бързи”, допълни Танак.

Трети върви Есапека Лапи (Хюндай), който е на 8,6 секунди от Танак и второто място.

Топ 5 допълват двамата пилоти на Тойота Елфин Еванс и Кале Рованпера. Уелсецът записа трудни сутрешни отсечки, но следобед беше много по-бърз и отново сбърка на „Умея Спринт”, както и миналата година, но този път без голяма загуба на време. Еванс има 4,5 секунди пред световния шампион, който днес чистеше пътя и това му струва над половин минута.

Утре рали „Швеция” продължава с още 7 скоростни етапа, а финалът е в неделя.

Ощр от категория Спорт