Намери ни
To Top

Хорнър иска старт от Формула 1 в Ню Йорк

Старт от Формула 1 в Ню Йорк може да е четвъртото състезание от световния шампионат в Щатите. Това обясни шефът на тима на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър. През тази година ще има три състезания в Щатите: в Остин, Маями и завръщането в Лас Вегас.

Бившият шеф на спорта Бърни Екълстоун години наред се опитваше да организира старт в Ню Йорк, но не успя, основно заради това, че не искаше да харчи много пари за това, а и защото работеше с некадърни промоутъри.


За разлика от него, Алехандро Агаг и Формула Е стигнаха много бързо до състезание в Бруклин, за фон на което бяха небостъргачите в Манхатън.

„Ще е страхотно, ако имаме състезание в Ню Йорк – обясни Хорнър. – Това е един от най-важните градове в света. Това ще е невероятно и ще е страхотно събитие за всички отбори. Сега изглежда невъзможно, но никога не трябва да казваме „никога”. Преди време говореха, че състезанието в Монреал няма икономически смисъл, но се оказа, че изобщо не е така. Интересът към Формула 1 в Щатите расте и ние се състезаваме на страхотни трасета – по улиците на Маями или в Остин… Вегас също ще е страхотно събитие.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт