Намери ни
To Top

Атака по Кремъл: Украински дрон със 100-килограмова бомба рухна край Москва ВИДЕО

Украински дрон, оборудван със 100-килограмова бомба, е рухнал на 9 минути полет от Москва, съобщават световните издания.

По време на инцидента, който е станал в Калужка област, става известно, че на разбилия се над региона украински дрон не са достигнали около 150 километра, за да достигне Москва.

Като се вземе предвид скоростта на дрона, последният може да достигне границите на Москва след 9 минути полет. В същото време дронът е модифициран и е оборудван със 100-килограмова осколочно-фугасна бомба ОФАБ-100-120 с мощност 46 кг в тротилов еквивалент.


 

Бомбата е паднала, но не е детонирала, останките й са намерени на мястото на произшествието. Естеството на оръжията, инсталирани на дрона, предполага, че той е трябвало да унищожи възможно най-много хора.

Бомбата притежава голям брой поразяващи елементи, способни да се разлетят в радиус от 150 метра.

Според информацията, причината за експлозията на дрона в Калужка област е, че последният е докоснал върховете на дървета. 

Все още не е известно къде точно е изстрелян украинският безпилотен летателен апарат, но очевидно това е или Харков, или Сумска област.

 

Ощр от категория