Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/02/screenshot420381.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Родни отбори се разминаха за ден и половина с голям ужас в Турция – Sportove
Намери ни
To Top

Родни отбори се разминаха за ден и половина с голям ужас в Турция

Българските отбори, които изкараха подготвителните си лагери в Турция се разминаха само с няколко дни от ужаса на големите земетресения в югоизточната част на страната. Тази нощ трус с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер удари района на Газиантеп, а днес по обяд последва още един много силен труд – 7.5. Това е най-силното земетресение в страната за последните 100 години, въпреки че южната ни съседка е силно сеизмична зона.


Районът е на около 400 км. от региона на Алания, където голяма част от българските отбори бяха ситуирани. Последните тимове си тръгнаха от областта едва ден и половина преди бедствието. 

Земетресението е усетено много силно и в тези райони, но поне към момента няма данни за разрушения там, за разлика от други части на Турция и Сирия, където има хиляди жертви и много срутени сгради. Трусът е усетен във всички съседни държави на региона – Израел, Кипър, Ливан.

Очаква се, че ще има отложени срещи от местната Сюперлиг. Днес са предвидени три мача, като все още няма яснота дали някои от от тях ще се играят. 


„Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558