Намери ни
To Top

Ето кога Рикардо ще реши дали иска да се върне във Формула 1

След 11 години и половина като титулярен пилот във Формула 1 Дениъл Рикардо ще заеме позицията на трети и резервен състезател в тима на Ред Бул за предстоящия сезон 2023. За австралиеца това представлява завръщане в състава на „биковете“, който му помогна да стигне до Формула 1 и с който той постигна своите най-големи успехи в спорта.

В ролята на си на трети пилот Рикардо ще прекарва повече време в симулатора на Ред Бул в Милтън Кийнс, а освен това ще взима участие и в различни маркетингови и промоционални събитията. По време на представянето на разцветката на Ред Бул за 2023 година в Ню Йорк миналата седмица австралиецът разкри, че неговото първо посещение на състезание в хода на сезона ще бъде домашната му Гран При на Австралия в края на март и началото на април.


По думите на самия Рикардо именно тази визита в Мелбърн ще изиграе огромна роля за неговото бъдеще, тъй като при нея той ще усети дали все още има желанието да бъде титулярен пилот във Формула 1, или не.

„Ще гледам първите състезания по телевизията, което ще ми върне малко спомени. След това аз ще бъда в Мелбърн, това ще е първото състезание, което ще посетя. Ще усетя отново атмосферата, шума, звука, миризмата, всичко… това ще ми каже много за моето бъдеще.

„Ще разбера дали имам желанието да се върна, или ще искам да бъда фен за по-дълго време, ще видим. Определено Мелбърн ще ми каже много за моето бъдеще“, обясни Рикардо пред медиите в Ню Йорк.

Самият той призна преди време, че сам е предпочел да не се състезава през 2023 година след двата изтощителни сезона в Макларън, в които той бе засенчен от своя доста по-млад съотборник Ландо Норис. В състава на британския тим Рикардо бива заменен от своя сънародник Оскар Пиастри, който ще направи своя дебют във Формула 1 през този сезон.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт