Намери ни
To Top

Болоня затвърди добрата си форма в гостуването на Фиорентина и повтори постижение от 1990-а година

Болоня спечели с 2:1 гостуването си на Фиорентина и по този начин постигна първи дубъл над този противник от 1990-а година насам. За играчите на Тиаго Мота това бе втора поредна победа в Серия А, както и четвирти без поражение, а за домакините пък това бе четвърта среща без победа в първенството. Попаденията за гостите бяха дело на Рикардо Орсолини (14’дузпа) и Щефан Пош (47’), а точен за “виолетовите” бе Рикардо Сапонара в 19-ата минута.

Фиорентина оцеля на два пъти около десетата минута, когато първо Джошуа Зиркзее стреля много опасно от границата на наказателното поле, но Пиетро Терачано спаси.


Слез изпълнението на последвалия корнер отново се стигна сериозно разбъркване, а удар на играч в жълт бе изчистен от голлинията. Интересното е, че играчите на Болоня имаха сериозни претенции, че топката е преминала голлинията, но техните протести не бяха уважени от съдията Лука Пайрето. Последва преглед на ситуацията с ВАР, а при него пък се оказа, че Антони Барак е играл с ръка при при изчистването и това доведе до дузпа. Зад топката застана Рикардо Орсолини и реализира за 0:1.

Играчите на Винченцо Италиано обаче възстановиха равенството още в 19-ата минута, когато се възползваха от груба грешка на Лукаш Скорупски, който боксира много слабо, прати топката в краката на Рикардо Сапонара и той се разписа за 1:1. Гостите можеха много бързо да възстановят преднината си от едно попадение, но Терачано отново се намеси добре при хубав удар на Люис Фръгюсън.

Болоня отново излезе напред в самото начало на второто полувреме, когато Щефан Пош бе изпуснат в наказателното поле след изпълнение на корнер и с глава направи 1:2. Това бе четвърто попадение за бранителя от началото на сезона. До края на двубоя Фиорентина опита да стигне до равенството, но играчите в предни позиции направиха няколко сериозни положения и така и не успяха да стигнат до ново попадение.

С тази победа играчите на Тиаго Мота заемат деветото място в класирането с 29 точки, колкото има и заемащият едно място по-напред Удинезе. Фиорентина пък се свлече до 12-ото място с 24 точки.


„Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол