Намери ни
To Top

Сериозни промени в аеродинамиката на Ред Бул RB19?

Днес е представянето на цветовата схема на Ред Бул за сезон 2023 във Формула 1 и може би най-ранната версия на новия автомобил на световните шампиони – RB19. От тима няма потвърждение за премиерата на новия автомобил днес, но според слуховете RB19 ще е много по-различен от предшественика си RB18, с който Макс Верстапен спечели 15 победи през миналия сезон.

Очаква се, че 90% от аеродинамичния пакет на автомобила ще е напълно нов, а първата окончателна версия на колата ще се появи най-рано на предсезонните тестове в Бахрейн или дори за самото състезание в началото на март.

Преди година, когато преди сезона имаше две тестови сесии Ред Бул и Мерцедес участваха в първата с „много суров” вариант на новия си автомобил, а за втората и за първото състезание вече виждахме напълно готовия нов болид.

Очаква се, че днес на представянето на Ред Бул ще бъде съобщена и голямата новина, че от 2026 година доставчик на задвижващи системи на тима ще е американският автомобилен гигант Форд. Тази информация изтече вчера, но тепърва предстои да видим дали ще се потвърди.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт