Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot419306.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Чави за Амрабат: Харесвам го, изглежда ми добър футболист – Sportove
Намери ни
To Top

Чави за Амрабат: Харесвам го, изглежда ми добър футболист

Наставникът на Барселона Чави Ернандес потвърди за интереса си към Софиан Амрабат от Фиорентина. Италианският клуб вече отхвърли една оферта на каталунците за наем. Мароканският халф пък се разсърди на своите шефове и днес не се появи за тренировка.

“Харесвам Амрабат.


Изглежда ми добър футболист, но не мога да говоря за играчи от други тимове”, заяви Чави днес.

Треньорът коментира и вероятността за трансфери в клуба днес. “ По принцип не се нуждаем от никого, но който и да дойде, ще е подкрепление. Но не е нужно да бързаме. Ако даден футболист не е добра алтернатива на тези, с които разполагаме, то няма смисъл да го взимаме. Засега само Ектор Белерин пожела да си тръгне, защото иска да играе. Мисля, че след неговото напускане, трансфера на Мемфис и оттеглянето на Пике някой нов състезател би бил добре дошъл. Отворени сме за евентуален такъв играч”, заяви Пике.

В сряда вечер “блаугранас” гостуват на Бетис в отложен двубой от Ла Лига. Преди него тимът има 5 точки аванс пред Реал Мадрид, който в четвъртък излиза срещу Валенсия. Тези срещи бяха пренасрочени заради участието на въпросните клубове на турнира за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия. Там Барса спечели трофея след убедително 3:1 над мадридчани във финала.

“В момента ме интересува само да увеличим преднината си на 8 точки – заяви Чави. – Целта ни е винаги да играем както във финала срещу Реал Мадрид. Иначе Бетис е сериозен съперник, който може да ни надвие. Отборът на Мануел Пелегрини е много силен в играта с топка. Измъчихме се много срещу тях на полуфинала за Суперкупата, а ще се измъчим и сега на техния стадион.”

Роберт Левандовски се завръща след наказание, но пък аут заради контузия е Усман Дембеле. Отсъствието на французина ще даде повече шансове на Рафиня. “Имам доверие на Рафиня. Неговите показатели не са лоши. Нужно е да създаваме повече положения и да пробваме по-различни неща в атака. Не трябва да се страхуваме, че можем да сбъркаме с последния пас. Целият отбор трябва бъде по-настоятелен, като точно това ни липсваше срещу Жирона”, завърши наставникът.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558