Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot419132.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Защо първите запалвания са толкова важни за отборите във Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Защо първите запалвания са толкова важни за отборите във Формула 1

В началото на всяка година феновете на Формула 1 стават свидетели на множество видеа, на които отборите показват как за първи път запалват своите коли. Но защо този момент е толкова важен за всеки един от тях? Отговорът на този въпрос дава главният отговорник за сглобяването на колите на Макларън Джонатан Брукс.

„Този момент отбелязва раждането на новата кола и сигнализира за началото на новия сезон. Колата оживява в този момент.


За много хора първото запалване е кулминацията на вложените от тях усилия в рамките на месеци и дори години, в зависимост от сектора, в които те работят.

„Това е голям момента за всички във фабриката, защото много хора са вложили много усилия, за да се стигне до него. Както казах, в този момент новата кола се ражда и всеки иска да присъства, за да я чуе за първи път.

„Стигането до този момент е много дълъг процес, късни нощи и много работни часове от всички в отбора. Много нещата трябва да бъдат отметнати и одобрени по отделно, преди да бъдат монтирани на колата. Запалването е потвърждението, че всичко работи както трябва“, обясни Брукс.

„Доброто запалване е когато всички мине по план. Тази година сглобяването на колата мина добре. Миналата то беше по-сложно за всеки отбор заради новите правила, докато през тази ние вече малко или много познаваме колите си. За момента всичко се развива по план и ние успяваме да преодолеем всички дребни проблеми, които се появяват, без да сме имали по-съществени такива“, добави още Брукс.

До момента само отборите на Макларън и Мерцедес са публикували видеа как стартират новите си коли за първи път, но се очаква в близките дни това да сторят и голяма част от техните съперници. Все пак до началото на предсезонните тестове остава по-малко от месец, тъй като те стартират на 23 февруари в Бахрейн.

Изпитанията ще бъде с продължителност от три дни, а по-малко от седмица след техния край ще започне и първият състезателен уикенд във Формула 1 за 2023 година. Той ще бъде за Гран При на Бахрейн, която за трета поредна година ще даде начало на битката за световната титла в най-бързия спорт на планетата.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558