Намери ни
To Top

Барселона – Реал Сосиедад (съставите)

Барселона посреща Реал Сосиедад в 1/4-финален сблъсък от турнира за Купата на краля. Двубоят на „Спотифай Камп Ноу“ започва в 22:00 часа. Каталунците влизат в двубоя като фаворит, но срещу себе си ще имат съперник, който също впечатлява от началото на сезона и дори може да се твърди, че е замесен в битката за титлата.

Барса стигна до 1/4-финалите, след като елиминира с мъка третодивизионния Интерсити, а след това разгроми с 5:0 с друг тим от третото ниво на испанския футбол – Сеута.


„Блаугранас“ са непобедени след паузата за Световното първенство, но същото важи и за Реал Сосиедад, който е в серия от 9 поредни победи във всички турнири, а в Купата на краля отстрани последователно Касалегас, Кория, Логронес и Майорка, като в тези мачове допусна само един гол.

За последно Барселона и Реал Сосиедад се срещнаха за Купата на краля през сезон 2016/17, при това отново на четвъртфиналите, но в два мача. Тогава каталунският гранд продължи напред след общ резултат 6:2. Преди няколко месеца Реал Сосиедад прие Барса във 2-ия кръг на Ла Лига и претърпя тежка загуба с 1:4.

Роберт Левандовски се завръща на върха на атаката на „блаугранас“, след като заради наказание не игра срещу Хетафе през уикенда. Усман Дембеле и Гави ще действат по двата фланга, а тримата в средата на терена ще са Серхио Бускетс, Педри и Френки де Йонг. На вратата застава Марк-Андре тер Стеген, а в защита Чави Ернандес е избрал да започнат Жул Кунде, Роналд Араухо, Андреас Кристенсен и Алехандро Балде. Това са същите 11, които излязоха от първата минута при победата над Реал Мадрид за Суперкупата на Испания. Жорди Алба, Рафиня, Феран Торес и Ансу Фати са сред резервите.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Ощр от категория Световен футбол