Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot418161.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нюкасъл направи голяма крачка към финала на „Карабао Къп“ – Sportove
Намери ни
To Top

Нюкасъл направи голяма крачка към финала на „Карабао Къп“

Нюкасъл победи с 1:0 като гост Саутхамптън в първия мач от полуфиналите на „Карабао Къп“ и е фаворит преди реванша на „Сейнт Джемсис Парк“ след седмица. „Свраките“ създадоха повече положения и заслужено стигнаха до успеха с гол на Жоелинтон в 73-ата минута. Малко преди изтичането на редовното време защитникът на домакините Дуйе Чалета-Цар получи червен картон. 

Нюкасъл за пореден път демонстрира силата си в дефанзивен план.


Тимът няма допуснат гол в 8 от последните си 9 мача. Саутхамптън можеше да се добере до равенство, но попадение на резервата Адам Армстронг в 75-ата минута беше отменено заради игра с ръка. 

По пътя към полуфиналите „светците“ сензационно елиминираха Манчестър Сити, като това е единственото от последните 16 домакинства на отбора, в което той не допусна гол. Нюкасъл пък се справи с Лестър и стигна до тази фаза на турнира за първи път от 1976 година. По-рано през сезона двата тима вече се срещнаха на „Сейнт Мерис“ в двубой от Премиър лийг и „свраките“ постигнаха убедителен успех с 4:1.

Мениджърът на Саутхамптън Нейтън Джоунс заложи на върха на атаката на Секу Мара, подпомаган от Мислав Орсич, Джеймс Уорд-Праус и Муса Дженепо. Ибрахима Диало и Карлос Алкарас бяха двойка вътрешни халфове, а карето защитници пред Гавин Базуну оформиха Лянко, Дуйе Чалета-Цар, Мохамед Салису и Кайл Уокър-Питърс. 

Нюкасъл отново беше без контузените Мат Таргет, Емил Крафт и Джонджо Шелви. Бруно Гимараеш, който се завърна на терена срещу Кристъл Палас, стартира и днес. Другите в средата на терена за гостите бяха Шон Лонгстаф и Джо Уилок, а в предни позиции Еди Хау избра Жоелинтон, Калъм Уилсън и Мигел Алмирон. 

„Свраките“ започнаха силно и Джо Уилок пропусна ранен шанс след хубав пробив и центриране на Алмирон. Натискът на гостите утихна след кратката пауза за оказване на медицинска помощ на Фабиан Шер, но и след това в действията на Нюкасъл имаше повече прецизност. В 19-ата минута Киърън Трипиър опита да изненада Базуну, но стражът на Саутхамптън внимаваше. В 34-ата отново Трипиър създаде напрежение в наказателното поле на домакините, но ударът на Уилок не се получи.

Малко преди почивката гол на Жоелинтон беше отменен заради игра с ръка на бразилеца. Саутхамптън рядко атакуваше, а в самия край на полувремето Нейтън Адамс трябваше да прави принудителна смяна заради контузията на Муса Дженепо. Неговото място зае бившият футболист на Нюкасъл Адам Армстронг.

И втората част започна с надмощие на гостите, а Жоелинтон не успя да вкара гол от удобна позиция след подаване на Шон Лонгстаф. Влизането на Че Адамс донесе известна острота и в атаките на Саутхамптън. В 65-ата минута нападателят отправи качествен удар, но Ник Поуп спаси. Сам две минути по-късно топката отново се озова на крака на Че Адамс, но и този път Поуп реагира блестящо.

В средата на втората част в игра за Нюкасъл се появи Александър Исак. Шведският национал нямаше нужда от много време, за да покаже на какво е способен. В 73-ата минута той майсторски се измъкна по десния фланг и намери непокрития Жоелинтон, който този път беше точен. Домакините помислиха, че са изравнили в ответната атака, но попадението на Армстронг не беше зачетено, защото бившият футболист на Нюкасъл докосна топката с ръка, преди тя да попадне зад голлинията.

Малко преди края на редовното време Чалета-Цар фаулира Алан Сен-Максимен, което означаваше втори жълт картон за хърватина и той остави Саутхамптън в намален състав. Нюкасъл нямаше проблеми да задържи преднината си в оставащите минути и ще чака с оптимизъм реванша у дома.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558