Намери ни
To Top

Гуардиола: Съжалявам за хейтърите ми, но ще останем в историята на Премиър лийг

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че ще се постарае да се погрижи играчите му да не бъдат пренаситени от успехите в Премиър лийг през последните години. Също така той подчерта, че отборът трябва да подобри играта си, ако иска да запази шансовете си за титлата през този сезон.

“Спечелих четири поредни титли в Ла Лига като играч и след това не бях достатъчно гладен. Твърде много хайвер и самочувствие.


Мислех колко съм добър. След това Реал Мадрид ме победи в петия и шестия сезон. Разбирам играчите ми, но съм тук, за да не позволя това да се случи. Президентът го знае, иначе нямаше да преподпиша. Искам да бъда тук, но ако загубя отбора, няма да мога да продължа. Онзи ден казах, че когато се оттегля или напусна Манчестър Сити, хората ще кажат колко добър съм бил, но не става въпрос за това. Можете да кажете: “Пеп, втори сме”, но не изоставаме на 25 точки от Арсенал. Остават още 57 точки за спечелване. Това, което искам да кажа е, че ако продължаваме да играем по този начин, нямаме шанс. Нямаме време да се възстановяваме. Играем също в Купата на ФА и Шампионската лига, като трябва да мислим и за следващия сезон. Клубът трябва да реагира и да иска повече.

Някои от головете, които допускаме, са приемливи, като този срещу Ливърпул или втория на Манчестър Юнайтед. Не се защитаваме сякаш това е последното отиграване. Видяхте ли как Джак Грийлиш се хвърляше на земята, за да си върне топката? Или Нейтън Аке, например, или спечелените единоборства на Мануел Аканжи? Всеки мач трябва да бъде така. Затова можем да спечелим 15, 16 или 17 поредни двубоя. Винаги трябва да е така. Съжалявам за хейтърите ми, но ще останем в историята заради това, което постигнахме в Премиър лийг, начина, по който го направихме, и поставените рекорди. Не може да се отрече колко добри бяхме, имахме постоянство на най-високо ниво. Но това е в миналото и нашите фенове искат да играем по-често като във второто полувреме срещу Тотнъм”, коментира Гуардиола на пресконференцията си преди двубоя с Уулвърхамптън.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол