Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot417585.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Франция, Испания и Швеция се класираха за четвъртфиналите на Световното по хандбал за мъже – Sportove
Намери ни
To Top

Франция, Испания и Швеция се класираха за четвъртфиналите на Световното по хандбал за мъже

Франция и Испания в група I, както и Швеция в група II си гарантираха участие на четвъртфиналите на Световното първенство по хандбал за мъже, постигайки втори победи във втората фаза. Домакинът Швеция отива в директните елиминации на Световното за мъже, след като постигна втора победа в група II на втората фаза. Шведите, които са европейски шампиони от миналата година, се наложиха с 35:30 (17:16) над Исландия. Лукас Пелас вкара 8 гола за шведите в препълнената зала Скандинавия в Гьотеборг, a Никлас Екберг добави 6.


С този успех тимът има 8 точки на върха в подреждането, с 3 пред Португалия. В същата група Бразилия и Исландия имат по 4.

Швеция се възползва от отсъствието на исландския капитан Аарон Палмарсон и записа пета поредна победа на турнира. Андреас Паличка на вратата им направо отчая исландските нападатели, като първите шест атаки в двете посоки бяха 100-процентови за Швеция и тотална нула за противниците. След 6:0, исландците се възползваха от някои моменти и съкратиха пасива си на 6:8 и дори в един момент обърнаха развоя на срещата до 13:11 в тяхна полза. Но отново Паличка на вратата и силни изяви на Феликс Клаар изведоха домакините напред с едно попадение.

Второто полувреме беше решено 7 минути преди последния съдийски сигнал, когато Швеция имаше преднина от 6 гола и напрактика си гарантира участие на четвъртфиналите. Кристиян Кристиянсон от Исландия вкара последния гол в мача, буквално със сигнала за край. Така европейските шампиони се събират с Франция и Испания, които вече си гарантираха  участие по-нататък.

В другите два мача от групата Португалия победи Кабо Верде с 35:23 (14:12), като Антонио Арейя наниза 9 топки за победителите. Унгария записа първа победа във втората фаза, побеждавайки Бразилия с 28:25 (14:14).

В група I олимпийските шампиони от 2020-а година Франция преодоляха Иран с категоричното 41:29 (18:14). Тибо Брие и Никола Тюрно с по 6 гола се отличиха за петлите, които водят в класирането с по-добра голова разлика от Испания.

В същия ден Испания се наложи над Словения с 31:26 (15:15). Полша пък победи Черна гора с 27:20 (11:8) и до края ще спори за 3-ата позиция в потока с отбора на Словения.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558