Намери ни
To Top

Калояна Налбантова участва в международен лагер на Бадминтон Европа в Дания

Европейската шампионка за девойки Калояна Налбантова и националката Михаела Чепишева взеха участие в съвместен лагер на Бадминтон Европа „Center of Excellence (CoE)“ със състезателки по бадминтон от цяла Европа за жени на възраст между 16 и 20 години.

Тренировъчният лагер за жени се проведе в Дания от 16 до 20 януари и имаше за цел да развие и предостави на играчите различни тренировъчни упражнения, както и да продължи подготовката им за предстоящите турнири. Това е голяма възможност за всички 15 състезатели от Европа да разменят опит в техните стилове на игра и да повишат и подобрят своето ниво.

15-е играчи са от осем различни държави и се обучават заедно с играчите на „Center of Excellence“ от трима треньори – Денис Кристенсен, Максим Морелс и Жерон Ван Дайк.


„Фантастично е, че можем да съберем толкова много играчи да тренират и играят заедно. Повечето от тях са свикнали да тренират с една и съща група хора. В този лагер индивидуалните състезателки могат да тренират с различни спаринг партньори и аз съм много щастлив, че Badminton Europe може да им помогне с това“, заяви Жерон Ван Дайк.

Ощр от категория Спорт