Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot417349.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Лидерите на Чикаго си свършиха работата в Париж – Sportove
Намери ни
To Top

Лидерите на Чикаго си свършиха работата в Париж

Отборът на Чикаго Булс се поздрави с втората си поредна победа в редовния сезон на НБА, след като надигра Детройт Пистънс със 126:108 (31:24, 34:32, 28:23, 33:29). Двубоят се проведе в 15-хилядната зала „Акор Арена“ в Париж и бе част от специалната серия двубои на асоциацията, които се провеждат извън територията на Съединените щати и Канада.

По този начин „биковете“ вече разполагат с баланс от 21 победи и 24 загуби през настоящия сезон, като продължават да се намират на 10-ата позиция в Източната конференция. Тимът на Били Донован изостава на две победи от деветия Индиана и на четири успеха от шестия Ню Йорк Никс – последното място, което дава право на директно участие в плейофите на най-силната баскетболна лига в световен мащаб. Детройт пък все още е опашкар в конференцията със своя актив от 12 успеха и 36 поражения, което го изпраща на последното 15-о място.

Срещата започна изцяло под диктовката на баскетболистите на Чикаго, които поставиха силен старт на двубоя и още в първата четвърт успяха да си осигурят двуцифрена преднина при 29:18. Разликата в резултата продължаваше да се движи в низината на двуцифрените размери и през втория период, като на почивката „биковете“ на Били Донован разполагаха с водачество от девет точки при 65:56. 

След почивката Зак ЛаВийн и компания вдигнаха оборотите и започнаха да гонят интригата от залата, след като нанесоха серия от 12:2 в своя полза, благодарение на която се отскубнаха напред при 80:62. Тимът на Детройт не се предаде и скъси дефицита си наполовина, но тимът на Булс бе безпогрешен до финалната сирена и нито за момент не се поколеба да затвори мача в своя полза и да постигне ценна победа в опита си да се изкачи в класирането на Изток.

Лидерите на Чикаго блеснаха с пълна сила пред публиката в Париж. Зак ЛаВийн поведе колоната за победителите с 30 точки и 5 борби. ДеМар ДеРоузън се завърна ударно след лечение на контузия с 26 точки, 9 борби и 5 асистенции, а Никола Вучевич фиксира дабъл-дабъл от 16 точки и 15 борби, към които добави и 6 завършващи подавания. Ролевите играчи на Чикаго също допринесоха за успеха – Айо Досунму вкара 13 точки, Дерик Джоунс-младши реализира 12, а Патрик Уилямс и Коби Уайт се отчетоха с по 10 точки за победата.

Боян Богданович бе най-резултатен за Детройт с 25 точки и 5 борби. Хамиду Диало отбеляза 17 точки от пейката, Садик Бей и Джейдън Айви вкараха по 16 точки, а Джейлън Дърън, който си беше загубил паспорта преди заминаването на тима за френската столица, завърши с дабъл-дабъл от 11 точки и 12 борби. Местният любимец Килиан Хейс не успя да зарадва феновете с добро представяне, след като вкара едва 4 точки при 2/13 стрелба от игра, но все пак компенсира донякъде с 8-те си асистенции.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558