Намери ни
To Top

Барселона се справи без проблеми с приключението си в Африка и продължава напред

Барселона разгроми с 5:0 като гост третодивизионния Сеута  в мач от 1/8 финалите на Купата на краля и продължава напред в турнира.  Рафиня се разписа за каталунците в 40-ата минута, а втори гол за тях добави Роберт Левандовски в 50-ата минута. Резервата Ансу Фати добави трети гол в 70-ата минута, а седем минути по-късно Франк Кесие също вкарa. Крайното 0:5 оформи Роберт Левандовски в последната минута  с втория си гол в мача.


 

Домакините от Сеута играят в испанската трета дивизия и са твърдо закотвени на дъното на класирането. Аматьорите от едноименния автономен град, който се намира в Африка и представлява испански анклав, се надяваха да поднесат сензация срещу именития си противник. Сеута вече бе поднесъл изненада в турнира за Купата на краля, като в предишната фаза елиминира елитния Елче с 1:0.

Наставникът на Барселона Чави логично бе предприел големи промени в състава си за мача срещу нискоразредния противник. Единствено Роберт Левандовски започна като титуляр в триумфалния финал за Суперкупата с Реал Мадрид (3:1). Каталунците вече се измъчиха с подобен противник, след като в предишната фаза на турнира се нуждаеха от продължения, за да преодолеят Интерсити.

Срещата започна спокойно, като домакините опитваха да пресират елитния си противник още в собственото му поле. В 13-та минута дойде първото положение за Барселона, когато Рафиня стреля неточно. През първите 30 минути „каталунците“ видимо се затрудняваха да създават опасни възможности срещу нискоразредния си домакин. Точно обратното –  след половин час игра именно Сеута имаше най-добрата възможност в мача дотук. След изпълнение на ъглов удар Родриго бе оставен непокрит в малкото наказателно поле на Барселона и пропусна да отбележи. Пет минути по-късно Рафиня направи добър пробив отляво и се опита да подаде на Левандовски, но не успя.

В 41-вата минута Барселона откри резултата. Рафиня стреля добре  отдалеч и направи безпомощен вратаря на домакините – 0:1. При този резултат и двата отбора се оттеглиха за почивка.

Очевидно недоволен от играта на тима си през първата част, наставникът на Барселона Чави пусна в игра Гави в началото на втората част.  Това сякаш веднага подейства добре за „блаугранас“ и те отбелязаха втори гол. Пет минути след подновяването на играта Франк Кесие отне топката от противник, подаде успоредно на вратата на Сеута и Левандовски с отмерен удар с десния крак направи резултата 0:2. С този си гол полякът откри сметката си в турнира за Купата на краля и вече се е разписвал в 19 от 20-е турнира, в които е участвал. В следващите няколко минути се откриха няколко добри положения за Барселона, като първо Франк Кесие стреля с глава малко над вратата, а минута по-късно Феран Торес отправи удар, който бе спасен от вратаря на Сеута Томас Мехиас.

Всякаква интрига приключи в 70-ата минута, когато резервата Ансу Фати вкара трети гол. Младият играч на Барселона направи отличен пробив, преодоля няколко противника и с много точен удар не остави шансове на стража на Сеута – 0:3. Седем минути по-късно дойде и четвъртият гол за „блаугранас“. Рафиня центрира добре отдясно и намери Франк Кесие, който отбеляза с глава за 0:4. 

В 85-ата минута Ансу Фати пропусна да увеличи още преднината на Барселона, след като пропусна сам срещу вратаря на Сеута. Крайното 0:5 оформи Роберт Левандовски в последната минута от редовното време. Полякът получи удобна топка от Ерик Гарсия и с премерен шут се разписа с втория си гол в мача.

СЕУТА: Мехиас, Рейна, Аисар, Родриго, Гутиерес, Жота, Алаин, Адри Куевас, Давид, Робин, Нито Гонзалес

БАРСЕЛОНА: Иняки Пеня, Белерин, Ерик Гарсия, Маркос Алонсо, Алба; Кесие, Сержи Роберто, Пабло Торе; Рафиня, Левандовски, Феран Торес 

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Ощр от категория Световен футбол