Намери ни
To Top

Марица гостува днес на третия най-добър отбор в света в Шампионска лига

Волейболните шампионки от Марица (Пловдив) гостуват в Шампионска лига днес на третия най-добър отбор в света – турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул). Маричанки ще изиграят четвъртия си мач в груповата фаза на Шампионска лига, а двубоят започва в 19:00 б.в. в зала “Бурхан Фелек” в Истанбул.

Туркините са бронзови медалистки от Световното клубно първенство, което се проведе през месец декември.


В последния си мач преди двубоя с туркините маричанки загубиха у дома от румънския КСМ Търговище (Търговище) с 0:3 гейма в третата си среща от групите на Шампионската лига. Маричанки нямат загуба в първенството и са лидер с 21 точки и без загубен гейм. Пловдивчанки подновяват първенството в края на януари. Еджзаджъбашъ се справи с 3:0 като домакин на Фенербахче Опет (Истанбул) в едно от дербитата волейболния елит в Турция. В последния си мач от Шампионска лига туркините победиха полския Група Азоти Хемик (Полице) с 3:1 гейма у дома. Отборът е лидер в Султанската лига без загуба.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за осми пореден път шампионската титла в България, а турският гранд завърши трети през изминалия сезон в Султанската лига.

Двата отбора се срещнаха и през сезон 2016-2017 тогава двата отбора играха в третия кръг на Шампионска лига. Турският гранд записа две победи и се класира за следващата фаза.

Любопитно е, че в зала “Бурхан Фелек” ще се играе днес и още един мач от Шампионска лига. Преди двубоя между Еджзаджъбашъ и Марица, от 16:30 б.в. ще играят Фенербахче Опет срещу Алианц МТФ (Щутгарт). В турския гранд от миналата седмица играе бившата волейболистка на Марица Христина Вучкова.

Марица участва за четвърти път групите на Шампионската лига срещу турски тим.

Това ще бъдe мач номер 56 за Марица в европейските клубни турнири.

Двубоят ще бъде излъчен на живо по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Ощр от категория Волейбол