Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot416721.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Баная не може да реши за №1 – Sportove
Намери ни
To Top

Баная не може да реши за №1

Световният шампион в MotoGP Франческо Банкя все още не може да реши с кой номер ще кара през новия сезон – с 1 или 63. Проблемът е, че другата седмица Дукати планира да представи новия си мотоциклет за сезон 2023 в MotoGP в планинския курорт Мадона ди Кампильо и се появи информация, че всичко за събитието е готово, но с едно изключение – все още не е ясен състезателният номер на Баная.

В MotoGP заложиха на постоянните номера на пилотите доста преди Формула 1, но досега никой не се беше сблъсквал с дилемата с който точно номер да кара, след като стане световен шампион. Баная сам разказа за това си колебание в тв предаването Che tempo Che fa на Rai.


“За последните седмици на няколко пъти си сменях решението – призна пилотът. – В началото много ми допадаше №1, после по време на новогодишните празници размислих. Във вторника преди представянето ще имаме фотосесия, ще се явя с лепенките с №1 и №63 и ще реша в последния момент.”

Пеко, който спечели световната титла с №63 на борда на мотора си, разкри и каква е била ролята на легендата Валентино Роси в успеха му.

“Помолих Роси да ми стане треньор – разказа Баная. – Но знаех, че той е много зает, тъй като участва в състезания, има малко дете. Но се оказа, че можем често да си говорим по телефона, а когато идваше на състезания го молех да гледа внимателно карането ми и да го анализира. Той винаги е бил моят кумир, той ме научи как да оставам хладнокръвен и как да се наслаждавам на всеки един момент на пистата.

Представянето на Дукати е на 23 януари, а първото състезание за сезона е на 26 март в Португалия. Ако Баная удържи на думата да избере номера си за следващия сезон на фотосесията, то това трябва да стане утре.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558