Намери ни
To Top

В Плевен възобновяват заниманията по волейбол след приключения ремонт на спортната зала

Волейболен клуб Спартак 1996 възобновява заниманията по волейбол за деца от втори до седми клас. Това съобщи за БТА Елена Василева, треньор в клуба. Наложи се дълго и принудително прекъсване, но вече сме радостни, че ремонтът свърши и към нашия клуб има голям интерес – вече се записаха за тренировки момичета и момчета, допълни тя.

Досега се занимавахме само с момичета, но след като видяхме, че има интерес и от момчетата, ще започнем и с тях да работим, отбеляза треньорката.


По думите й поради липса на стабилен спонсор и добро финансиране любителите на волейбола в Плевен са лишени от няколко години да бъдат зрители на волейболни срещи при жените, каквито е имало преди. Наличието на отбор при жените или мъжете е стимул и да децата,  които се стремят да се развиват и израстват като големите, но за съжаление сега такъв отбор ни липсва, коментира Василева

„Ние ще продължаваме да подготвяме за красивата волейболна игра момичета, а както казах, вече ще приемаме и момчета. Имаме треньори и екип, който да работи с желаещите. Тренировките ще се провеждат всяка събота от 10.30 часа във волейболната зала на комплекс „Спартак”, уточни Елена Василева .

Ремонтът на залата за волейбол е извършен благодарение усилията и инициативата на Община Плевен чрез проект „Красива България”. В Плевен традиционно през годината Общината оказва финансова подкрепа на десетки спортни клубове за тяхната дейност и работа с деца и младежи. Тази година за 41 спортни клуба са осигурени 570 000 лева.

Ощр от категория Волейбол