Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot416517.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Жалко! Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха във Венген – Sportove
Намери ни
To Top

Жалко! Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха във Венген

За съжаление на българските фенове на алпийските ски и двамата родните предствители Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха след първия манш на слалом от Световната купа във Венген (Швейцария).

Алберт се спусна със 17-ти номер по трасето и се движеше добре, но допусна грешка в началото на финалната стръмна част от трасето. След нея той се озова на земята, но се върна в състезанието, за да финишира. Той обаче стори това с пасив от 11.


74 секунди от лидера, което не му остави никакви шансове за класиране за второто спускане по-късно днес.

Камен пък допусна грешка още в горната част на трасето и не успя да премине правилна през една от вратите, напускайки състезанието. Заради топлото време и образувалите се бързо-бързо неравности и коловози по трасето до финала на първия манш стигнаха едва 41 от стартиралите 71 състезателя. От тях най-бавен беше Алберт Попов.

След първото спускане във Венген лидер е представителят на домакините Лоик Меяр, който с време от 57.13 секунди си осигури аванс от 0.45 секунди спрямо норвежецът Хенрик Кристоферсен. Трети е миналогодишният победител в слалома във Венген Лукас Бротен (Норвегия), който изостана с 0.48 от лидера.

Вторият манш на петия за сезона в Световната купа при мъжете слалом стартира в 14:15 часа българско време.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558