Намери ни
To Top

Гимнастички бяха отличени на годишните награди на 166-то Спортно училище „Васил Левски“

Състезателките по художествена гимнастика София Иванова, Камелия Петрова, Стилияна Николова и Ева Брезалиева бяха наградени на церемония по връчване на престижните награди на 166-то Спортно училище „Васил Левски“. Събитието, на което бяха отличени десетте най-добри спортисти на училището, се състоя днес.

Първото място заеха София Иванова и Камелия Петрова –  световни шампионки с ансамбъл жени от шампионата на планетата по художествена гимнастика, който се проведе през септември в София.

Втора се класира бронзовата медалистка в многобоя от София 2022 и от Европейското първенство в Тел Авив през юни миналата година Стилияна Николова.


Националната състезателка Ева Брезелиева зае шесто място с успехите си на Световна купа в Атина, на Чалъндж купата в Портимао и на международния турнир за „Купа София“.

За най-перспективен състезател беше отличена Магдалина Миневска за постиженията си през 2022-а.

Приз за най-добър треньор получиха личните наставнички на София Иванова и Камелия Петрова – Виолета Господарска и Валентина Симеонова.

Специална награда за най-голям принос в успехите и развитието на спорта в 166-то СУ „Васил Левски“ през 2022 година беше връчен на СК Илиана. Президентът на клуба Ина Ананиева получи почетната статуетка.

На церемонията присъстваха вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова и старши треньорът на ансамбъл девойки Кристина Илиева, съобщават от БФХГ.

Ощр от категория Спорт