Намери ни
To Top

Искат оставката на президента на Френската футболна федерация

Няколко членове на Френската футболна федерация поискаха оставката на президента на централата Ноел Льо Грае заради коментарите му по адрес на бившия капитан на националния отбор Зинедин Зидан, съобщи радиостанция RMC Sport. Според информацията, няколко членове на Изпълнителния комитет на федерацията планират да организират извънредно заседание, на което да обсъдят бъдещето на президента Льо Грае.

Според радиостанцията, вицепрезидентът Филип Диало и Жан-Мишел Ола възнамеряват да убедят настоящия ръководител на Френската футболна федерация да напусне поста, който заема от юни 2011 година насам.

В събота федерацията обяви удължаването на договора на старши треньора на националния отбор Дидие Дешан до 2026 година. Специалистът ръководи отбора от лятото на 2012-а, под негово ръководство Франция стана световен шампион на Мондиал 2018, както и сребърен медалист от Мондиал 2022 и Евро 2016.

Ден по-късно Льо Грае заяви, че не се интересува от треньорското бъдеще на Зидан и че дори няма да говори със специалиста по телефона. След това той беше критикуван от звездата на тима Килиан Мбапе, който нарече Зидан „легенда на френския футбол“ и каза, че Льо Грае трябва да се отнася с повече уважение към такива хора. Вчера президентът на френската централа се извини на Зидан. 

RMC Sport съобщи днес, че френският президент Еманюел Макрон се е свързал с бившия шеф на УЕФА Мишел Платини, за да го попита дали желае да наследи Льо Грае на поста.

Междувременно, Льо Грае се замеси в нов скандал, след като футболен агент го обвини президента в неприлично поведение, заявявайки, че той се е интересувал от нея само сексуално. 37-годишната Соня Суид каза в интервю за вестник „Екип“, че Льо Грае многократно се е опитвал да се свърже с нея в периода 2013-2017 година. Тя каза, че макар да е искала да развие бизнес отношения с федерацията за популяризиране на женския футбол, той е бил по-заинтересован да оставя съобщения на гласовата й поща късно вечерта, за да я покани да пият шампанско.

Суид, която каза, че за първи път е срещнала с него през 2013 година, добави, че Льо Грае й е изпращал съобщения, за да я покани на среща или да й каже, че му липсва. Тя призна, че той никога не е отивал твърде далеч, но е дал ясно да се разбере, че тя трябва да прави секс с него, за да осъществи идеите си. „Той никога не ме е гледал като агент, а като бонбон“, заяви футболната агентка.

Бъди част от „Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Ощр от категория Световен футбол