Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot415673.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Любомир Минчев: За да се промени обликът, трябва да се промени селекцията – Sportove
Намери ни
To Top

Любомир Минчев: За да се промени обликът, трябва да се промени селекцията

Новият старши треньор на Спартак Плевен Любомир Минчев говори пред колегите от BGbasket.com, след като официално встъпи в длъжност начело на плевенчани. Бившият национален селекционер наследи на поста Тодор Тодоров, който ще остане част от неговия щаб.

За назначението – „Те ми се обадиха.


След по-продължителни разговори приех. В началото не исках. Бях склонен да дойда за асистент и да помогна, нямам проблеми с това, за да мога да бъда свободен, ако евентуално ми се отвори вариант за чужбина. Това ми беше желанието в началото. Не съм искал да идвам като старши треньор, впоследствие стана. Разговорите започнаха на следващия ден, след като загубиха от Берое”.

За представянето на Спартак до момента – „Мисля това, което и всеки е видял – започнаха добре, после настъпи доста по-сериозен спад. Има си причини за това, не искам да коментирам какво е било. За мен е важно какво ще бъде”.

За промените по селекцията – „За да се промени обликът, според мен трябва да се промени и селекцията, аз не съм магьосник иначе. Сигурно ще има такива, не искам да коментирам предварително абсолютно нищо. Няма как да бъде по друг начин, според мен. Едно от нещата, които наклони везната да се съглася е, че ми дадоха картбланш да се промени каквото реша и че няма да има проблеми за това нещо. Иначе не бих се захванал, защото пак казвам – не съм магьосник, не мога да променя много неща”.

За новите попълнения – “Не искам да казвам какви ще бъдат. По-вероятно е да са чужденци, то няма толкова свободни българи“.

За раздялата с Димитър Маринчешки – „За да мога да направя нещо, трябва да направя някои промени в селекцията – да освободя играчи, за да имам възможност за привличането на нови. Ние нямаме финансови възможности за повече. Да не мислите, че на мен ми е много приятно да освобождавам някого? Аз никога не съм бил с него, нямам нищо против него, но треньорът трябва да вземе някакви тежки решения, колкото и да са му неприятни. Това е ситуацията в момента и аз съм принуден да го направя, иначе по-добре да не бях идвал”.

За новия капитан на Спартак –  „Не съм решил още. Има време до първия мач. Тези два дни ми бяха много натоварени. Не съм имал възможност да поговоря и с някои от момчетата. Имах разговори и с Богдан Петков, и с Тошко, за да го убедя също да остане. Беше ми натоварено, не съм мислил за тези неща, има време за тях“.

За Тодор Тодоров –  „Тошко е изключително сериозен и работлив. Той беше такъв и като играч. Имах информация още от миналата година и от тази също, че той си работи добре и си работи сериозно. Така че това за мен са положителни качества, които би трябвало да се ценят. Той е сериозен, отговорен и работлив човек, затова исках да остане“.

За нивото в НБЛ – „Преди известно време в едно интервю бях доста тактичен да кажа, че в Косово е доста по-конкурентно. И тук е така, но нивото е доста по-ниско. Сравнявам с предните години. Сега вече съм част от отброите в баскетбола тук и мога да го кажа съвсем спокойно, защото преди това не бях. Бях се върнал от чужбина и всеки можеше да мисли по-друг начин, а сега съм един от всички. Има си причини сигурно във всеки един клуб, но това са фактите. Онзи ден Мишо Михайлов беше написал, че нивото на НБЛ отива към нивото на ББЛ, съгласен съм с него”.

За целите на Спартак – „Такива, каквито са имали и преди. Аз не мога да променям цели, особено в хода на сезона. Според мен важното е да влезем в четворката и там да отидем колкото може, по-напред”.

Снимка: Kosovo Basketball Federation

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558