Намери ни
To Top

Арина Сабаленка триумфира в Аделаида

Поставената под номер 2 в схемата Арина Сабаленка от Беларус спечели титлата на турнира по тенис за жени в Аделаида (Австралия) от сериите УТА 500 с награден фонд 826 837 долара.

На финала Сабаленка победи квалификантката Линда Носкова (Чехия) с 6:2, 7:6(4), за да завоюва 11-и трофей и кариерата си и първи за последните близо две години.

По този начин тя сложи край на изключителна серия на 18-годишната Носкова, която победи третата поставена Дария Касаткина и бившата шампионка на Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка по пътя към първия си финал.

Сабаленка не загуби сет през цялата седмица и доминираше изцяло в първия сет. Във втората част тя не успя да стигне до пробив, но поведе с 5:1 в тайбрека и след 7:4 затвори мача.

„Искам да поздравя Носкова за невероятната седмица. Мисля, че ще имаш страхотно бъдеще и 100 процента ще играеш на още много финали“, каза победителката.

Последната титла на Сабаленка е от Мадрид през май 2021 година. Тя остана без трофей през 2022-а, въпреки че достигна до три финала.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис