Намери ни
To Top

Стоян Кайнаров вкара 73 точки при изумителна успеваемост в НАЛБ

Лидерът на Джедай Мастърс Стоян Кайнаров се отличи с второто най-добро постижение за отбелязани точки в един мач в историята на НАЛБ. Гардът на “джедаите” реализира внушителните 73 точки при победата на своя тим над АК-47-ърс със 104:84 в среща от редовния сезон на Трета дивизия.

По този начин Кайнаров подобри досегашния си личен рекорд от 54 точки, поставен в двубой срещу Кралете в края на 2021-ва. Само един играч в историята на НАЛБ има повече точки в един мач от плеймейкъра на Джедай Мастърс – Андрей Еленков от Драгънс, който отбеляза недостижимите към момента 80 точки срещу Куантум по-рано през настоящия сезон.


Кайнаров достигна до рекордното си представяне по впечатляващ начин, извеждайки отбора си към победата с поредица от ключови стрелби в последната четвърт. Баскетболистът имаше 41 точки още на полувремето, когато Джедай Мастърс водеше с 55:39. Постепенно обаче мачът се завърза и АК-47-ърс скъси изоставането си до само три точки в средата на финалната част при 85:82, но с три поредни тройки от Кайнаров “джедаите” удържаха преднината си и триумфираха в сблъсъка.

Към 73-те си точки Кайнаров добави 7 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за пълни 40 минути на терена, оформяйки коефициент на полезно действие от 75. При стрелбата си гардът бе 28/39 от игра (71%), включително 10/18 от тройката (55%) и 7/8 от наказателната линия (87%). Това бе седма победа за неговия отбор, който заема шестото място в класирането с баланс от 7-5.

Снимка: НАЛБ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Баскетбол