Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot415201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Виляреал 1:0 Реал Мадрид, Пино прониза „белите“ в началото на второто полувреме – Sportove
Намери ни
To Top

Виляреал 1:0 Реал Мадрид, Пино прониза „белите“ в началото на второто полувреме

Отборите на Виляреал и Реал Мадрид играят при 1:0 в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. Йереми Пино реализира в 47-ата минута. Преди този кръг тимът на Карло Анчелоти дели първото място с Барселона, който в неделя вечер гостува на Атлетико Мадрид.

Домакините са в серия от пет победи във всички турнири.


Жерард Морено, Йереми Пино и Самуел Чъкуезе действат в предни позиции за състава на Кикер Сетиен. На вратата е опитният Пепе Рейна. 

Наставникът на “белите” залага може би на най-добрия си състав, като Федерико Валверде отново ще има по-офанзивни функции. Завръщат се повечето от титулярите, които пропуснаха двубоя срещу Касереньо за Купата на Испания преди дни. Само Орелиан Чуамени и Едер Милитао запазват мястото си в стартовите 11. Бразилецът зае позиция на десния бек. 

Това е първи сблъсък между Виляреал и Реал за сезона. Любопитното е, че по-рано днес двата отбора се паднаха един срещу друг и на 1/8-финалите в Купата на краля на Испания, като този мач пак ще е в дома на “жълтата подводница” след десетина дни.

Домакините стигнаха до удар още в 26-ата секунда, който обаче излетя високо над гредата. В третата минута последва още една опасност пред Куртоа, а в 5-ата гредата спаси столичани след засичане на Коклен с пета. 

Реал застраши съперника за първи път в 10-ата, когато Лука Модрич направи магическо подаване към Вини Жуниор, който след това центрира. Точно пред голлинията Раул Албио изби с глава. В 14-тата и Карим Бензема шутира, но в аут.

Включване на Милитао в предни позиции доведе до възможност пред него в 20-ата минута, но той се забави и не успя да нанесе хубав удар от няколко метра. 

Последва 100-процентова възможност за Виляреал, след като в 23-тата Пино се оказа сам срещу Куртоа. Белгийският страж на Реал обаче успя да парира с тяло. 

В 29-ата вратарят на гостите имаше шанс след изстрел на Баена, като топката за малко не попадна в целта. Две минути по-късно Куртоа се намеси решаващо след центриране в наказателното му поле.

В този период на натиск на Виляреал шампионите стигнаха до отличен шанс за гол, но го пропуснаха. В 34-ата Бензема и Винисиус се оказа сами срещу Албиол и вратаря, но френският нападател загуби топката. 

В 40-ата дойде ред и на Вини Жуниор да пропусне. Той беше изведен сам срещу Хосе Рейна, но ветеранът спаси. 

Второто полувреме започна с попадение на „жълтата подводница“ за 1:0. В 47-ата минута Ферлан Менди сгреши свое подаване, след което последва пас към Пино, който насочи топката зад гърба на Тубо Куртоа. Върналият се Менди се опита да избие, но само отклони кълбото в мрежата. 

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558