Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/01/screenshot414577.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гари Невил за мача на Арсенал: Първото е дузпа, но при второто Артета прекали – Sportove
Намери ни
To Top

Гари Невил за мача на Арсенал: Първото е дузпа, но при второто Артета прекали

Бившият национал на Англия Гари Невил е съгласен с мениджъра на Арсенал Микел Артета, че тимът му е бил ощетен при първата спорна ситуация за дузпа в изминалия двубой срещу Нюкасъл. Става дума за положението със задържането на Габриел от страна на Дан Бърн. За другия дискусионен казус с ръката на Джейкъб Мърфи в края обаче Невил е на мнение, че наставникът е прекалил с претенциите си.

“За първото положение и аз мисля, че е дузпа.


Арсенал има право да се чувства ощетен, че тук ВАР не се намеси. Артета е прав да се ядосва. Но изискванията към ВАР при Хауърд Уеб са да не се намесва, ако не се налага” – заяви Невил в студиото на “Скай Спортс”.

Дългогодишният футболист на Манчестър Юнайтед обаче не споделя недоволството на лондончани за втората ситуация, когато центриране на Гранит Джака срещна ръката на Мърфи.

“Щеше да е скандално, ако това беше отсъдено като дузпа – категоричен беше Гари Невил. – Ако примерно Артета беше загубил мач по този начин, щеше да е бесен. Няма как да дадеш наказателен удар, когато ръката е до тялото ти, и то в ситуация, когато се плъзгаш встрани. Това никога не е дузпа, защото в случая просто блокираш удара с тяло. Ако такъв фал беше даден срещу Бен Уайт, Томиясу или Зинченко, Артета щеше да полудее”.

Срещата на “Емиратс” завърши 0:0.

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558